PlatinumCars Logo
Dodge

Dodge

Vi är auktoriserad Dodge-återförsäljare

Vi vill att du som kund ska känna trygghet när du både köper din nya Dodge samt servar den hos oss. Vi erbjuder dig som kund kunskap samt utbildad personal.

PlatinumCars använder alltid originalreservdelar samt uppdaterar din bil med den senaste programvaran när du lämnar in din Dodge hos oss.Din servicebok stämplas av oss som auktoriserad verkstad. Genom att kontakta oss kan du få kampanjer och bulletiner åtgärdat helt utan kostnad.

Som auktoriserad återförsäljare för Dodge samt RAM har vi möjlighet att leverera nya samt lättare begagnade bilar med garantier. Vi erbjuder samtliga RAM 1500 med E85 konvertering vilket betyder låg vägtrafikskatt, normalt 2439kr / år.

Din nya Dodge RAM levereras med fabriksgarantier, samt rostskyddsbehandling. Du kan själv bygga din bil i Dodge-konfiguratorn och beställa den via oss på PlatinumCars. Vi hjälper dig med samtliga Dodge-modeller.

Översikt

5.7 Liter HEMI V8

5.7 Liter HEMI V8

Den nya Dodge RAM 1500 kommer med en motor på 401 hk och imponerande 556 Nm i vridmoment, som är mer än tillräcklig för att dra bland de tyngsta släpen. Motorn är flexfuel och kan tankas med antingen vanligt bensinbränsle, eller ethanol (E85) drivmedel.

Bränsleförbrukning med 5.7L V8 HEMI®:
Stadskörning: 15,7 l/100km
Motorväg: 10,7 l/100km
Kombinerat: 14,9 l/100km;
CO2 utsläpp blandat: 352 g/km

TorqueFlite växellåda

TorqueFlite växellåda

Växellådan som är i en 2020 Dodge RAM 1500 är enTorqueFlite 8-steagad automatväxellåda, som ger en snabbare acceleration vid låga farter samt en förbättrad bränsleekonomi och komfort.

3500 kg Dragkraft

3500 kg Dragkraft

Dodge RAM 1500 har en dragkraft på max 3500kg. Med hjälp av Active-Level™ Four Corner Suspension med automatisk lastutjämning har det aldrig förr varit enklare att dra även bland de tyngsta släpen.

Luftfjädring

Luftfjädring

Dodge RAM 1500 har en aktiv luftfjädring både fram och bak som automatiskt justerar bilens höjd vid olika tillfällen. Ett exempel kan vara att när du kör på motorvägen sänker bilen sin höjd för att minimera luftmotstånd därmed förbättra förbrukning.

Luftfjädringen har 5 olika steg för att du också själv ska kunna ändra bilens höjd manuellt.

Fyrhjulsdrift

Fyrhjulsdrift

Dodge RAM 1500 har ett avancerat och
högteknologiskt fyrhjulsdrift-system som hjälper dig med de allra tuffaste jobben. Det finns 4 olika lägen du kan ställa in på.

  • 2HI (2WD – för alla vägunderlag)
  • 4HI (4WD – för offroad, /vått/halt/grusvägar)
  • 4LO (4WD – för offroad, /vått/halt/grusvägar)
    men med en utväxling på 2.64:1 för de tuffaste hinder.

Interiör

12 tum pekskärm

12 tum pekskärm

Den tillgängliga Uconnect® 12.0 med Navigation har en avancerad 12 tum pekskärm. Håll dig uppkopplad med fullskärm Navigation, musik och timmar av on-demand innehåll. En anpassningsbar hemskärm med split-screen förmåga betyder att du kan göra två saker samtidigt, med funktioner som pinch-and-zoom teknologi låter dig använda pekskärmen för att multitaska.

Lättåtkomliga knappar på vardera sida av pekskärmen finner du för alla de nödvändiga huvudfunktionerna.

Harman Kardon® Premium Ljud

Harman Kardon® Premium Ljud

Få musik att röra på dig. 2020 Dodge Ram har ett otroligt 900-watt Harman Kardon Premium ljudsystem. Detta exceptionella ljudsystem inkluderar 19 högtalare och är tillgängliga med högtalargaller i riktigt rostfritt stål.

Exteriör

Avancerad aerodynamik

Avancerad aerodynamik

En skulpterad exteriör för att hålla farten, med avancerad teknik som aktiv grill och en aktiv luftdamm som automatiskt utlöses vid högre hastigheter.

Enkel åtkomst

Enkel åtkomst

De tillgängliga elektriskt styrda infäll/utfällbara sidostegen hjälper dig kliva in och ut ur bilen enkelt, medans den dämpande bakluckan och RamBox® Cargo Management System gör att du lätt kommer åt din last säkert.

Säkerhet

Inbyggd bekvämlighet

Avancerad teknologi ger 2020 Ram 1500 en imponerande nivå av säkerhet och trygghet, med sensorer, kameror och sofistikerad mjukvara kombinerat för att hålla dig uppdaterad och ha allt under kontroll.

Ett smartare sätt att bogsera

Ett smartare sätt att bogsera

Ny dödavinkel övervakning med släpvagnsdetektering skannar alla döda vinklar bakom bilen för att säkerställa en säkrare manövrering, samtidigt den automatiskt känner av längden på släpet – något som andra pickups fortfarande kräver att du gör manuellt.

Ögon 360 grader

Ögon 360 grader

Ny 360° omgivningskamera förser dig med en komplett bild av hela bilens omgivning för att underlätta dig med exempelvis parkering, lasta, avlasta samt på och avkoppling av släp/trailers.

Konstruerad för att skydda

2020 Dodge Ram 1500 är designad för säkerhet från topp till tå. Så varesig du drar riktigt tunga släp eller transporterar dyrbar last, kan du göra det med gott förtroende.

Starkaste RAM någonsin

Starkaste RAM någonsin

98% av stålet som används för att göra hela ramen på Ram 1500 består av höghållfast stål.

Avancerad Airbagteknik

Avancerad Airbagteknik

De sex ordinarie airbagplatserna erbjuder gott om trygghet medan den nya adaptiva ventileringstekniken i förar- och frampassagerarsätets airbags skyddar fordonets resenärer med största säkerhet möjlig.

Trygghet

Garanti

När du köper din nya 2020 Dodge Ram 1500 av oss så medföljer det givetvis en garanti med bilen från fabrik. Vad du får är en 2 års / 100 000 km garanti som täcker 100% av bilens tekniska delar och gäller för dig inom hela Europa. Du kan välja till om du vill att ha Premium Garanti som håller 24/36/48 månader beroende på vad du vill, eller 150 000 km.

Rostskydd

Alla våra 2020 Dodge Ram 1500 levereras med ett rostskydd som finns på hela bilens underrede samt hjulhusen. Detta för att säkerställa att bilen inte kommer med rostangrepp och förlänger livet på din nya Ram.

Kontakta oss för mer info!