PlatinumCars Logo
Dodge RAM

Beställ nya RAM 1500 2024

PlatinumCars är auktoriserad Dodge-återförsäljare. Kom in till oss idag eller ring 011-16 01 00 för Norrköping eller 042-16 01 06 för Helsingborg!

Vi är auktoriserad Dodge-återförsäljare

Vi vill att du som kund ska känna trygghet när du både köper din nya Dodge samt servar den hos oss. Vi erbjuder dig som kund kunskap samt utbildad personal.

PlatinumCars använder alltid originalreservdelar samt uppdaterar din bil med den senaste programvaran när du lämnar in din Dodge hos oss.Din servicebok stämplas av oss som auktoriserad verkstad. Genom att kontakta oss kan du få kampanjer och bulletiner åtgärdat helt utan kostnad.

Som auktoriserad återförsäljare för Dodge samt RAM har vi möjlighet att leverera nya samt lättare begagnade bilar med garantier. Vi erbjuder samtliga RAM 1500 med E85 konvertering vilket betyder låg vägtrafikskatt, normalt 2439kr / år.

Din nya Dodge RAM levereras med fabriksgarantier, samt rostskyddsbehandling. Du kan själv bygga din bil i Dodge-konfiguratorn och beställa den via oss på PlatinumCars. Vi hjälper dig med samtliga Dodge-modeller.

RAM 1500 - Styrka, kraft och prestanda

RAM 1500 - Styrka, kraft och prestanda

Vi är här för att stanna

Detta är ingen vanlig pickup. RAM 1500 är ett halvt ton av robust kraft, kompromisslös prestanda, senaste teknologin och en nivå av lyx och sofistikering som gör varje åktur mer bekväm. Inte konstigt att Ram har sådana lojala följare i Europa.

Trygghet på lång sikt

Trygghet på lång sikt

GO WITH THE TOW

Du har dina leksaker att dra och Ram 1500 har kapaciteten att göra det med enkelhet. Ram 1500 har en dragkraft på upp till 3 500 kg. Så oavsett om du ska dra båten ut till skärgården eller snöskotern under vintern så kommer Ram 1500 se till att ta dig dit och längre.

Material av högsta kvalitet

Material av högsta kvalitet

Styrka och skönhet slås samman genom flertalet tillgängliga premium-material, trädetaljer, metall och en distinkt färgpalett.

Lyx i varje vrå

Lyx i varje vrå

Från den tech-integrerade instrumentpanelen till de skulpterade sätena är denna sofistikerade interiör skapad för bekvämlighet och komfort.

Uppkopplad körning

Uppkopplad körning

Ram 1500 är designad för att vara en av de mest teknologiskt avancerade pickuperna. Därför hittar du toppmodern teknik, enhetsanslutningar och Uconnect®-system för fokuserad körning. Den nya digitala 12-tums kombiinstrumentet erbjuder applikationer i fullskärm direkt inom din synlinje. Komplett med färgglad 3D-grafik, anpassningsbara färger och lättavläst fordonsinformation. 19 högtalare Harman Kardon® Premium Sound är också tillgängligt på de flesta Ram 1500-modeller, och den tillgängliga Head Up-displayen (HUD) projicerar viktig information i din synlinje för en säkrare körning.

Briljanta designlösningar

Briljanta designlösningar

Bli uppmärksammad på vägen med djärva och lysande LED-strålkastare. Med en skulpterad motorhuv och en genomarbetad grill, exemplifierar dessa snygga framlysen imponerande design.

Inbyggd bekvämlighet

Avancerad teknologi ger Ram 1500 en imponerande nivå av säkerhet och trygghet, med sensorer, kameror och sofistikerad mjukvara kombinerat för att hålla dig uppdaterad och ha allt under kontroll.

Ett smartare sätt att bogsera

Ett smartare sätt att bogsera

Ny dödavinkel-övervakning med släpvagnsdetektering skannar alla döda vinklar bakom bilen för att säkerställa en säkrare manövrering, samtidigt som den automatiskt känner av längden på släpet – något som andra pickups fortfarande kräver att du gör manuellt.

LaneSense® Lane Departure Warning Plus

LaneSense® Lane Departure Warning Plus

Om du börjar avvika från din körfil så kommer LaneSense Lane Departure Warning Plus att assistera dig - dels via visuella varningar men också genom att justera din styrning.

Smart Cruising

Smart Cruising

Adaptive Cruise Control med Stop & Go detekterar fordon framför dig. Om ökad bromsning är nödvändigt i långsam trafik hjälper Forward Collision Warning med Advanced Brake Assist automatiskt till genom att anpassa säkerhetsavståndet.

Guidad parkering

Guidad parkering

Parallel och vinkelrät Park Assist förser dig med aktiv guidning vid parkering. Systemet uppmanar dig att kontrollera växeln, broms samt gas medans den automatiskt kontrollerar styrningen.

Styrka från insidan ut

Styrka från insidan ut

En stark grundplattform är ryggraden för riktigt kapacitet. Ram 1500 är byggd för att hålla, där 98 procent av stålet som används består av höghållfast stål. Resultatet är en enastående hållbarhet samtidigt som utmärkt manövrering bevaras.

5.7 Liter HEMI V8

5.7 Liter HEMI V8

Den nya Dodge RAM 1500 kommer med en motor på 401 hk och imponerande 556 Nm i vridmoment, som är mer än tillräcklig för att dra bland de tyngsta släpen. Motorn är flexfuel och kan tankas med antingen vanligt bensinbränsle, eller ethanol (E85) drivmedel.

Bränsleförbrukning med 5.7L V8 HEMI®:
Stadskörning: 15,7 l/100km
Motorväg: 10,7 l/100km
Kombinerat: 14,9 l/100km;
CO2 utsläpp blandat: 352 g/km

TorqueFlite växellåda

TorqueFlite växellåda

Växellådan i en RAM 1500 är enTorqueFlite 8-stegrad automatväxellåda, som ger en snabbare acceleration vid låga farter samt en förbättrad bränsleekonomi och komfort.

Luftfjädring

Luftfjädring

Dodge RAM 1500 har en aktiv luftfjädring både fram och bak som automatiskt justerar bilens höjd vid olika tillfällen. Ett exempel kan vara att när du kör på motorvägen sänker bilen sin höjd för att minimera luftmotstånd därmed förbättra förbrukning.

Luftfjädringen har 5 olika steg för att du också själv ska kunna ändra bilens höjd manuellt.

Fyrhjulsdrift

Fyrhjulsdrift

Dodge RAM 1500 har ett avancerat och
högteknologiskt fyrhjulsdrift-system som hjälper dig med de allra tuffaste jobben. Det finns 4 olika lägen du kan ställa in på.

  • 2HI (2WD – för alla vägunderlag)
  • 4HI (4WD – för offroad, /vått/halt/grusvägar)
  • 4LO (4WD – för offroad, /vått/halt/grusvägar)
    men med en utväxling på 2.64:1 för de tuffaste hinder.
Avancerad aerodynamik

Avancerad aerodynamik

En skulpterad exteriör för att hålla farten, med avancerad teknik som aktiv grill och en aktiv luftdamm som automatiskt utlöses vid högre hastigheter.

Enkel åtkomst

Enkel åtkomst

De tillgängliga elektriskt styrda infäll/utfällbara sidostegen hjälper dig kliva in och ut ur bilen enkelt, medans den dämpande bakluckan och RamBox® Cargo Management System gör att du lätt kommer åt din last säkert.

Säkerhet

Ögon 360 grader

Ögon 360 grader

Ny 360° omgivningskamera förser dig med en komplett bild av hela bilens omgivning för att underlätta dig med exempelvis parkering, lasta, avlasta samt på och avkoppling av släp/trailers.

Konstruerad för att skydda

Dodge Ram 1500 är designad för säkerhet från topp till tå. Så oavsett om du drar riktigt tunga släp eller transporterar dyrbar last, kan du göra det med gott förtroende.

Avancerad Airbagteknik

Avancerad Airbagteknik

De sex ordinarie airbagplatserna erbjuder gott om trygghet medan den nya adaptiva ventileringstekniken i förar- och frampassagerarsätets airbags skyddar fordonets resenärer med största säkerhet möjlig.

Trygghet

Garanti

När du köper din nya Dodge Ram 1500 av oss medföljer det givetvis en garanti med bilen från fabrik. Du får en 2 års/100 000 km garanti som täcker 100% av bilens tekniska delar inom hela Europa. Du kan välja till om du vill att ha Premium Garanti som håller 24/36/48 månader beroende på vad du vill, eller 150 000 km.

Rostskydd

Alla våra Dodge Ram 1500 levereras med ett rostskydd som finns på hela bilens underrede samt hjulhusen. Detta för att säkerställa att bilen inte kommer med rostangrepp vilket förlänger livet på din nya Ram.

Kontakta oss för mer info!

Nyhet

Boka tid för bilvård

Ta del av vårt interna PlatinumCars Exclusive Car Treatment - samma exklusiva omhändertagande som bilarna i våra bilhallar.

Bokningsapp